Χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα σε καταστήματα της Ζακύνθου

Χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα σε καταστήματα της Ζακύνθου

Οι καταστηματάρχες έλεγαν στους πελάτες τους, ότι επρόκειτο για αυθεντικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών

«Λαβράκια» φαίνεται πως έβγαλαν για μια ακόμη φορά οι συχνοί και εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί το κλιμάκιο του Τελωνείου Ζακύνθου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα imerazante.gr.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ των καταστημάτων που ελέγχθηκαν σε τουριστικές περιοχές, εντοπίστηκαν προϊόντα «μαϊμού», με αποτέλεσμα να κατασχεθούν 2.850 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων. Ειδικότερα, στους ελέγχους που έγιναν σε τέσσερις επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές του νησιού, κατασχέθηκαν 1.430 ενδύματα,190 πορτοφόλια, 314 τσάντες, 25 ζεύγη παπούτσια, 384 είδη συσκευασίας επώνυμων σημάτων,104 μεταλλικά σήματα με τα λογότυπα γνωστών εταιρειών που προορίζονταν να επικολληθούν σε τσάντες και πορτοφόλια και μεγάλη ποσότητα από γυαλιά ηλίου, ζώνες, αρώματα, ακουστικά, κοσμήματα κλπ.

Μάλιστα, οι καταστηματάρχες υποστήριζαν στους πελάτες τους, ότι τα προϊόντα ήταν αυθεντικά και προελεύσεως της εταιρείας, ενώ ήταν αγνώστου κατασκευής και προελεύσεως. Ειδικότερα εντοπίστηκαν παραποιημένα προϊόντα διαφόρων σημάτων, όπως Michael Kors, Chanel, Polo, Burburry, Armani κλπ. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα κατασχέθηκαν 1.250 τεμάχια και την δεύτερη μέρα 1.600 τεμάχια. Σημειώνεται δε, ότι χρειάστηκε η συνδρομή φορτηγού του Δήμου για τη μεταφορά τους στο Τελωνείο Ζακύνθου, όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία της καταστροφής τους.