Βαλλιανάτος: Ο Ζακ δεν είχε πρόσωπο, δεν μπορούσε να δει

Βαλλιανάτος: Ο Ζακ δεν είχε πρόσωπο, δεν μπορούσε να δει

Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας για το αν βρέθηκαν αποτυπώματα μέσα στο κοσμηματοπωλείο

Την στάση της Αστυνομίας, που όπως είπε δεν έβαλε κορδέλες στο χώρο αλλά «είδαμε να πλένουν με απορρυπαντικά τα πάντα», επέκρινε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. «Ο Ζακ ήταν αδύνατο να έχει σχέση με ληστεία» τόνισε ο κ. Βαλλιανάτος.

Όπως σημείωσε ο Ζακ Κωστόπουλος όταν βγήκε έξω «Ένας άνθρωπος που πέρασε από αυτά τα τζάμια, από αυτή την κόλαση δεν έχει πρόσωπο. Δεν βλέπει. Είχε τους σπασμούς ενός αγριμιού και προσπαθεί να φύγει. Ένας άνθρωπος σε απόγνωση ήταν».

«Λένε ότι είχε αμόκ, τι κάνει ένας του ΕΚΑΒ όταν κάποιος έχει αμόκ;» αναρωτήθηκε και είπε ότι: «Ο Ζακ δεν είχε πρόσωπο, δεν μπορούσε να δει».

Από την πλευρά της η Χ. Πετσιμέρη, δικηγόρος στην υπόθεση, ανέφερε: «Δεν έχουμε κανένα αποτύπωμα του Ζακ εντός του καταστήματος. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον άφησαν στα χέρια των αστυνομικών που τον κλωτσούσαν με βαναυσότητα» και πρόσθεσε: «Θεωρώ προσωπικά ότι είναι και θύμα ρατσιστικής βίας».

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος και κατέληξε πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της "αυτοάμυνας", που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή. [...]

H διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.

Ως Νοσοκομειακοί Γιατροί, αφιερωμένοι στην καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...