Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι για κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ

Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι για κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ

Ζητούν να μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και οι συντάξεις χηρείας

Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι απαιτώντας η κατώτατη σύνταξη να αυξηθεί στα 600 ευρώ. Οι ενώσεις συνταξιούχων της Αττικής έδωσαν «ραντεβού» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, σήμερα στις 10:00.

Οι συνταξιούχοι ζητούν αυξήσεις για την κατώτατη σύνταξη αλλά και να μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και οι συντάξεις χηρείας.

«Οι μαχητικές μας αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα, είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το δίκαιο αγώνα μας και να βάλουμε φραγμό στη νέα λαίλαπα που έρχεται τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνεργαζομένες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την Τρίτη συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, και Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος