Απέργησαν και άφησαν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς νηστικά

Απέργησαν και άφησαν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς νηστικά

«Οφείλουμε ως υπηρεσία να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη και να ζητήσουμε συγνώμη»

Λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, πρωτοφανή πράγματα σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη, σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας.

Η απεργιακή κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη μη παρασκευή φαγητού για τα μικρά παιδιά, στους σταθμούς που αυτό προβλέπεται, με αποτέλεσμα αρκετά εξ αυτών να μη φάνε μεσημεριανό.

Γονείς έκπληκτοι το πρωί της Τετάρτης ενημερώθηκαν κατά την προσέλευση στον παιδικό σταθμό πως «σήμερα λόγω της απεργίας δε θα έχει φαγητό», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αφενός δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς δήμου, ώστε να μη διακοπεί η παροχή του απαραίτητου γεύματος σε παιδιά «τρυφερής» ηλικίας, ή τουλάχιστον να ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών ενημέρωναν τους γονείς πως θα δώσουν στα παιδιά «ό,τι υπάρχει διαθέσιμο» από τα τρόφιμα που δίνονται συνήθως για πρωινό.

Για το θέμα που ανέκυψε για πρώτη φορά – τουλάχιστον – μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Λάρισα, μίλησε στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις «αρρυθμίες» που προκλήθηκαν από την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ σημείωσε με νόημα πως ο ίδιος ενημερώθηκε για το ζήτημα μόλις χθες το απόγευμα.

Ο κ. Δεληγιάννης αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που δημιουργήθηκε είπε επίσης ότι «οφείλουμε ως υπηρεσία να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη και να ζητήσουμε συγνώμη», ενώ προανήγγειλε αναζήτηση ευθυνών σε επίπεδο προϊσταμένων υπηρεσιών για το γεγονός πως «δεν κοινωνήθηκε σωστά σε κάποιες περιπτώσεις η ενημέρωση προς τους γονείς για το θέμα».

Ο προβληματισμός που έθεσε επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής είναι «μέχρι πού μπορούμε να ζητούμε την ανοχή από τους γονείς» υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πέρυσι είχε βρεθεί στο στόχαστρο για «παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων», όταν ζήτησε να προετοιμαστεί το καθημερινό συσσίτιο και το Πάσχα.