Σε εξέλιξη διαδήλωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κλειστό το κέντρο

Σε εξέλιξη διαδήλωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κλειστό το κέντρο

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστές αυτή την ώρα, ​καθώς οι απεργοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, από κοινού με άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις μεθοδεύσεις για περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

«Με πρόσχημα την «εναρμόνιση» του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμευτεί στους δανειστές για την περικοπή του επιδόματος. Μάλιστα, στις αρχές του 2019 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο αναμένεται η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταργηθούν όλες οι προηγούμενες σχετικές διατάξεις του καθεστώτος χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. ​Για το σκοπό αυτό άλλωστε η συγκυβέρνηση συγκρότησε Επιτροπή επανεξέτασης των δικαιούχων, αλλά και του τρόπου καταβολής του Επιδόματος, η οποία κατέληξε σε πόρισμα που παρά το αίτημα που διατυπώθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δεν γνωστοποιείται στους εκπροσώπους των εργαζομένων» καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και απαντά «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.Πόσο μάλλον, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, παρατηρείται έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσωνόσον αφορά στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, δεν παρέχονται τα είδη ατομικής προστασίας, ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Όχι μόνο δεν μπορούμε να δεχθούμε περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, αντιθέτως διεκδικούμε ένταξη περισσότερων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε. Η σύγκρουση λοιπόν με τις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Πορεία διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το thestival.gr

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος