985 μαθητές στη Θεσσαλονίκη απέκτησαν το Σχολείο που θέλουν

985 μαθητές στη Θεσσαλονίκη απέκτησαν το Σχολείο που θέλουν

Ανακαινισμένες αίθουσες, φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ένα ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ υποδέχτηκαν τους μαθητές με τον γυρισμό τους

Το σχολείο είναι ο μικρόκοσμος μαθητών και καθηγητών. Με τη βοήθεια και την κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, έφερε και φέτος αέρα ανανέωσης στον σχολικό μικρόκοσμο των μαθητών της Θεσσαλονίκης, μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις».

Μαθητές και καθηγητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης είδαν τον μικρό και όμορφο κόσμο τους μεταμορφωμένο σε ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.Για φέτος, την πρώτη θέση στην ψηφοφορία κέρδισε το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 24.496 ψήφους!Ένα πλήρως ανανεωμένο κτίριο υποδέχτηκε με τη νέα σχολική χρονιά, τους καθηγητές και τους 698 μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με εντατικούς ρυθμούς μέσα στο καλοκαίρι, με σκοπό να προσφέρει ένα σχολείο βελτιωμένο, ασφαλέστερο αλλά και πιο όμορφο σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 48 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων: εσωτερική και εξωτερική βαφή του κτιρίου, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικές παρεμβάσεις, καθώς και ανακαίνιση των αιθουσών.

Μια ακόμη έκπληξη για φέτος!

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν ήταν το μόνο σχολείο που ανακαινίστηκε στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Μέσα στο καλοκαίρι η Coca-Cola Τρία Έψιλον ολοκλήρωσε τις εργασίες και στo 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης - το σχολείο που κατέκτησε την δεύτερη θέση στην περσινή ψηφοφορία, προσφέροντας έτσι στους 287 μαθητές του τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά τους σε ένα ολοκαίνουριο σχολικό περιβάλλον.

32 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, ολοκληρώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι. Ανακαινισμένες αίθουσες, φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ένα ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ υποδέχτηκαν τους μαθητές με τον γυρισμό τους στο σχολείο τον Σεπτέμβριο.

Μια ξενάγηση με σχολικές μνήμες

Σε ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους των δυο σχολείων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε στους χώρους των δυο σχολείων, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς θυμήθηκε τις προσωπικές του εμπειρίες από το Δημοτικό του Πειραματικού Σχολείου, από όπου ο ίδιος αποφοίτησε το 1954. «Για μια ακόμη χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον μας βοήθησε να αναβαθμίσουμε τις εκπαιδευτικές μας εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας να ανακαινίσει πλήρως αυτή τη φορά δύο σχολικά κτίρια του δήμου μας. Ελπίζω οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαύσουν, αλλά και να περιφρουρήσουν το νέο τους σχολικό περιβάλλον κι εύχομαι η εταιρεία να συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας και στο μέλλον».

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» υλοποιείται εδώ και 7 χρόνια από την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός του να ανταποκριθεί στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Με την παράδοση δύο ακόμη ανακαινισμένων σχολικών κτηρίων στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα έχει ανακαινίσει συνολικά 16 σχολικά κτίρια, μέσα από μία συνολική επένδυση που αγγίζει τα 1,6 εκ. ευρώ, βελτιώνοντας τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Για μία ακόμα χρονιά, σύμμαχος αυτής της συλλογικής προσπάθειας ήταν τα καταστήματα λιανικής Μασούτης, που στήριξαν έμπρακτα το πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να ψηφίσουν το σχολείο που επιθυμούσαν να ανακαινιστεί.

Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον ανανεώνει το ραντεβού του με την πόλη της Θεσσαλονίκης για την επόμενη σχολική χρόνια.