Έκτακτο δελτίο για την επικινδυνότητα του καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο για την επικινδυνότητα του καιρού από την ΕΜΥ

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» ενώ αναμένονται οι επιπτώσεις του μεσογειακού κυκλώνα στο Ιόνιο, που θα πλήξει και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Καταιγίδες σήμερα Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και προς το βράδυ στην Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, ισχυρές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Σποράδες. Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Αττική. Οι άνεμοι θα φτάσουν την πρωτοφανή ένταση των 10 μποφόρ.

Και την Κυριακή θα συνεχιστεί η έντονη κακοκαιρία, στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, την Εύβοια,  την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα προκαλέσουν θύελλες.

Διακοπές ρεύματος έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική

Σε περιοχές στα νότια της Αττικής (Σούνιο, Ανάβυσσος, Κερατέα) καθώς και στον Βαρνάβα εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια (Μαρούσι και Νέο Ηράκλειο) οι οποίες έχουν αποκατασταθεί. Οι διακοπές οφείλονται κυρίως στους δυνατούς ανέμους που έχουν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ, το σπάσιμο μονωτήρων από κλαδιά κλπ.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποκατάσταση των βλαβών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πεσμένα δέντρα από τον αέρα

Δέντρα έπεσαν από τον αέρα προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους και την κίνηση αλλά και την ηλεκτροδότηση.

Πολλή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας – Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Πολλή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας υπάρχει από νωρίς το πρωί και οι οδηγοί πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή και προετοιμασμένοι να περάσουν αρκετή ώρα στο τιμόνι, άσχετα αν θα βγουν τις ώρες αιχμής ή όχι.

Το οδόστρωμα είναι πολύ ολισθηρό και οι πλευρικοί άνεμοι παρασέρνουν εύκολα το όχημα αν ο οδηγός δεν είναι προσεκτικός.

Οι αρχές έχουν συστήσει σε όσους δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν να μην βγουν στο δρόμο.