Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται αυτή την ώρα στη περιοχή του Μαρκόπουλου

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη νύχτα οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά. Από χθες το βράδυ, οπότε ξέσπασε η φωτιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού επιχειρούν να δαμάσουν τις φλόγες με όλα τα μέσα που διαθέτουν και με τη συνδρομή των εθελοντών κατοίκων των περιοχών,

Το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται αυτή την ώρα στη περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παν. Δρακουλόγκωνα, βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Άνω Κατελειό, όπου νωρίς το απόγευμα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι για προληπτικούς λόγους.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης οι πυρκαγιές στα χωριά Ρατζακλί, Μαυράτα, και Κομποθεκράτα. Τουρίστες και κάτοικοι του νησιού, κυρίως από την περιοχή της Σκάλας, έχουν εγκαταλείψει τις οικίες και τα καταλύματα και βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Από την πύρινη λαίλαπα που έχει πλήξει το νησί, καταστράφηκαν κολόνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε ορισμένα χωριά.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν από αέρος δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα PZL και ένα τύπου Ericsson. Στο νησί έφθασαν ένα ακόμη ελικόπτερο τύπου Super Puma και δύο αεροπλάνα τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.