Κοσμηματοπώλης: Ήμουν ταραγμένος, προσπάθησα να σώσω την περιουσία μου

Κοσμηματοπώλης: Ήμουν ταραγμένος, προσπάθησα να σώσω την περιουσία μου

Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

 «Ενήργησα υπό το κράτος έντονης ταραχής για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας μου». Με αυτά τα λόγια φέρεται να εξήγησε, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, την βίαιη αντίδραση του ο κοσμηματοπώλης ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου 

Ο κατηγορούμενος - ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους -  απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του 33χρονου ήταν αυτή που προκάλεσε την «ατυχή αντίδραση του» όταν σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε βίντεο προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του με κλωτσιές.  

«Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 73χρονος κατηγορούμενος συμπλήρωσε: «Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φθάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χάρης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε σε δήλωσε του πως ο εντολέας του ένιωσε να απειλείται. «Ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι» εξήγησε ο συνήγορος ο οποίος υπογράμμισε πως ο 73χρονος ενήργησε παρασυρόμενος από άλλους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε ερώτηση αν ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει είπε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».