Προσαγωγές, φωτιές, χημικά και μολότοφ στη Λευκίμμη Κέρκυρας

Προσαγωγές, φωτιές, χημικά και μολότοφ στη Λευκίμμη Κέρκυρας

Νέα επεισόδια με κατοίκους και την Αστυνομία για το ζήτημα του ΧΥΤΑ

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση για άλλη μια φορά χθες το βράδυ στη Λευκίμμη στην Νότια Κέρκυρα, η οποία δίηρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, που ξέσπασαν σε αρκετά σημεία, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα corfutvnews.gr.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, έγιναν πέντε προσαγωγές κατοίκων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ευτυχώς αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα στελέχη της δέχτηκαν αρκετές μολότοφ, έγινε χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ξέσπασαν πέντε εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Ανδρέα Ρίζο, στη Λευκίμμη επενέβησαν συνολικά οχτώ πυροσβεστικά οχήματα, τα δύο του Δήμου Κέρκυρας και ένα πεζοπόρο τμήμα. Από τις φωτιές εκτιμάται ότι κάηκαν συνολικά 20 ελαιόδεντρα και 2 στρέμματα έκτασης. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τις φωτιές σε κινητή ή ακίνητη περιουσία, ενώ τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ωστόσο θεωρείται πως οι φωτιές προκλήθηκαν εκούσια.