Διαψεύδει η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβάσεις για την έρευνα στο Μάτι

Διαψεύδει η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβάσεις για την έρευνα στο Μάτι

Εξέδωσε ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «παρεμβάσεις»

Στο πλευρό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στέκεται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, στηρίζοντας τους χειρισμούς της στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά το θόρυβο, που δημιουργήθηκε με αφορμή πληροφορίες, ότι η εισαγγελική έρευνα πάγωσε με πρωτοβουλία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

«Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με "παρεμβάσεις" στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄ την πρώτη στιγμή η κα Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιαδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε.

Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».