Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Ούτε λέξη για βιαιοπραγία στη δικογραφία

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Ούτε λέξη για βιαιοπραγία στη δικογραφία

Όσα διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης

Σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται τη συνήγορο των συγγενών του θύματος, Άννυ Παπαρρούσου, στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος, δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Η δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αυτήν την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου υπενθυμίζοντας τη φωτογραφία του κοσμηματοπώλη λίγη ώρα μετά το θάνατο του 33χρονου, να σκουπίζει τα σπασμένα γυαλιά έξω από το μαγαζί του.

Η δικογραφία επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται μαρτυρικών καταθέσεων καθώς στο φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχεται επίσης καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τεχνικός Σύμβουλος, ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.