Ξαναζωντανεύει η εφιαλτική σφαγή της μικρής Άννυ

Ξαναζωντανεύει η εφιαλτική σφαγή της μικρής Άννυ

Αύριο στο δικαστήριο ο 27χρονος πατέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 4χρονης

Αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, ξαναζωντανεύει στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου η εφιαλτική σφαγή της μικρής Άννυ, που σόκαρε όλη την Ελλάδα όταν αποκαλύφθηκε.

Την άνοιξη του 2015 και αφού είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη, διαπιστώθηκε ότι η μικρή Άννυ είχε δολοφονηθεί και τεμαχιστεί. Κατηγορούμενος για το αποτρόπαιο έγκλημα είναι ο 27χρονος, από τη Βουλγαρία, πατέρας της 4χρονης.

Ο κατηγορούμενος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να δικαστεί.

Ο 27χρονος αρνείται πεισματικά ότι σκότωσε την 4χρονη κόρη του, παραδέχεται όμως ότι την τεμάχισε για να την εξαφανίσει και επιμένει ότι δε γνωρίζει πως πέθανε αλλά ότι τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι το πρωινό της Μεγάλης Πέμπτης, 9 Απριλίου του 2015.

Δύο περίπου χρόνια μετά την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ομόφωνα ένοχους για την αποτρόπαια δολοφονία τον πατέρα της άτυχης μικρής και έναν φίλο του, καταδικάζοντάς τους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη, οι πρωταγωνιστές της συνταρακτικής αυτής υπόθεσης θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο.

Η δολοφονία της μικρής μέσα στο διαμέρισμα- σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της, Βουλγαρικής καταγωγής, έπεσαν σε αντιφάσεις τόσο για το παιδί, όσο και για την ζωή τους και ενώ είχαν δηλώσει το παιδί ως εξαφανισμένο.

Ο 27χρονος πατέρας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αν και ισχυρίστηκε πως δεν σκότωσε το παιδί το οποίο, όπως είπε, πέθανε από παθολογικά αίτια, παραδέχτηκε πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών. Οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές καθώς ο κατηγορούμενος είπε, απολογούμενος, πως δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια, με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του. Άλλωστε, σ’ εκείνον απέδωσε και την ιδέα του τεμαχισμού του 4χρονου κοριτσιού που, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή, έγινε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό.

Η μητέρα της μικρής Άννυ τελικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η νεαρή γυναίκα, η οποία τις μοιραίες εκείνες ημέρες έλειπε στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε πως ουδέποτε θεώρησε πως η κόρη της κινδύνευε δίπλα στον πατέρα της. Ωστόσο, όταν εξαφανίστηκε το παιδί σκέφτηκε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής, μετά από πρωτοβουλία του συγκατηγορούμενου της και φίλου του συντρόφου της.

Ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε ισόβια και 3,5 χρόνια για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ισόβια και 3 χρόνια, επέβαλαν οι δικαστές στο νεαρό συγκατηγορούμενό του, για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης και για παράνομη οπλοκατοχή.