«Φρένο» στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

«Φρένο» στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Αλλαγή δεδομένων στο παρά πέντε της ολοκλήρωσής της

«Φρένο» μπαίνει στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στο παρά πέντε της ολοκλήρωσής της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ενώ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος βρισκόταν ένα βήμα πριν την κλήση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς με έγγραφη παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητεί να συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, η οποία διενεργεί το διοικητικό έλεγχο των φορέων.

Η επιθεωρήτρια έδωσε εντολή για έλεγχο στις 6 Σεπτεμβρίου και είναι απροσδιόριστο πότε θα ολοκληρώσει το έργο της. Αντίθετα, η εισαγγελική έρευνα άνοιξε αυλαία λίγες μόλις ώρες μετά την πύρινη λαίλαπα και συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς ολόκληρο το καλοκαίρι, συλλέγοντας στοιχεία και λαμβάνοντας καταθέσεις, προχωρώντας ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Μάλιστα, από τις πρώτες ημέρες της έρευνας ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κλήθηκαν, ήδη, σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές.

Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες προστέθηκε στη δικογραφία και το πολυαναμενόμενο πόρισμα του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα αφήνοντας αυτό το έργο στον εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα η εισαγγελική έρευνα να αλλάξει χέρια, καθώς ο κ. Ζαγοραίος, που χειρίστηκε την υπόθεση, την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του προϊσταμένου καθώς προήχθη και μετακινείται στην Εισαγγελία Εφετών. Αποτέλεσμα, η σκυτάλη της έρευνας να περάσει στα χέρια δυο νέων εισαγγελέων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες.