Για «καθαρή δολοφονία» μιλά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Για «καθαρή δολοφονία» μιλά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες

Το δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η τραγική υπόθεση με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, στην οδό Γλάδστωνος, την περασμένη Παρασκευή.

Μετά τη σύλληψή του ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, κατηγορείται με το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και με το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αύριο Τρίτη θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Το λόγο πλέον έχουν πάρει οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννα Παπαρρούσου να δηλώνει στο πρωινό του ANT1 ότι «κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία». «Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας» ανέφερε.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία που αφορούν τον δράστη, τον συνεργό του και ενδεχομένως όσους άλλους συμμετείχαν».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο και το αν ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να ληστέψει, η κ. Παπαρρούσου είπε πως «μπροστά σε αυτά που έχουμε μιλάμε στη χειρότερη περίπτωση για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία». «Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο» σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε πως «η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία». Τόνισε, ωστόσο, ότι «το περιστατικό μας λυπεί όλους».

Ο δικηγόρος στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει. Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.