Με έντονες βροχοπτώσεις ξεκινά η εβδομάδα

Kακοκαιρία θα έχουμε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και τα 8 μποφόρ. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει, πάντως, αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχή και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού στην πόλη θα έρθει από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη έντονα. Ωστόσο, ως το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, αντίστοιχα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 18 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι το μεσημέρι έντονα κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και, συγκεκριμένα, στην Ήπειρο, λίγο χαμηλότερα κατά τόπους: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Ελλάδα

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες - Κρήτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχοπτώσεων και σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Ανατολικό Αιγαίο

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία  στις υπόλοιπες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 6-8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά πό 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.