Συναγερμός από φωτιά σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συναγερμός από φωτιά σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης - Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία

Συναγερμός σήμανε με το «καλημέρα» της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα - αυτή τη στιγμή - επιχειρούν 27 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, μάλιστα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής Υπηρεσία πραγματοποίησε ρίψεις νερού στην οροφή του κτηρίου, στο σημείο που έχει στηθεί και η «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί.

Ενώ, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, ώστε η φωτιά να μην καταστρέψει και τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΜΦΙΚ.