Η απαίτηση των Άθεων για την εικόνα της Παναγίας στο ΣτΕ

Η απαίτηση των Άθεων για την εικόνα της Παναγίας στο ΣτΕ

Να αφαιρεθεί η εικόνα από την αίθουσα ενόψει της αυριανής συζήτησης για τα Θρησκευτικά ζητεί η Ένωση Άθεων

Αίτημα να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες από τη αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέβαλε η Ένωση Άθεων και πέντε πολίτες, ενόψει της αυριανής συζήτησης αιτήσεων ακυρώσεων που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Αν και η νομολογία μέχρι τώρα αποφαίνεται αρνητικά ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος καλείται να αποφασίσει για το θέμα πριν την έναρξη της συζήτησης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των πέντε αιτήσεων που αφορούν στο μάθημα των θρησκευτικών, τον τρόπο διδασκαλίας του, τον  υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή.

Η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και  ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» έχουν ταχθεί υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά της κατάργησης της προσευχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.