Οι Θεσσαλονικείς θέλουν την ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς, ομιλίες και πορείες

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν την ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς, ομιλίες και πορείες

Περίπου τρεις στους τέσσερις που επισκέφτηκαν την Έκθεση έστω μια φορά, κρίνουν θετικά την εμπειρία τους

Την παραμονή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο κέντρο της πόλης επιθυμεί η πλειονότητα των Θεσσαλονικέων (ποσοστό 57,4%), αλλά χωρίς πολιτικές ομιλίες και παρουσίες (το 40%) και χωρίς οργανωμένες πορείες και συγκεντρώσεις (το 17,4%).

Σύμφωνα με  έρευνα της ierax analytix, το 49% των ερωτηθέντων επισκέφτηκε τη φετινή ΔΕΘ ως ιδιώτης, ενώ το 11,1% ως επαγγελματίας, εκθέτης ή υπάλληλος, ενώ το υπόλοιπο 40% δεν πέρασε φέτος τις πύλες της.

Περίπου τρεις στους τέσσερις που την επισκέφτηκαν έστω μια φορά κρίνουν θετικά την εμπειρία τους  (60,8% θετικά και 13,3% πολύ θετικά), με τους νέους κάτω των 29 ετών να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.

Το 85% των ερωτώμενων συμφωνούν με την πρωτοβουλία για μια "Smoke Free" έκθεση και σημαντικό ποσοστό κρίνει θετικά το γεγονός πως τιμώμενη χώρα φέτος ήταν οι ΗΠΑ (23,3% πολύ θετικά, 36,3% θετικά, 27,3% αδιάφορα, 7% αρνητικά και 4,5% πολύ αρνητικά).

ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς

Οι μισοί ερωτώμενοι (52,7%) θέλουν να καταργηθούν οι πολιτικές ομιλίες κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ "καθώς δεν προσφέρουν κάτι στη ΔΕΘ παρά εκνευρισμό και επεισόδια", ενώ ποσοστό 24,6% επιθυμεί να γίνονται εκτός ΔΕΘ.

Όσον αφορά τον τόπο φιλοξενίας της ΔΕΘ, μόνο το 29% θέλει αυτή να φύγει εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. Το 40% τάσσεται υπέρ του να μείνει στο κέντρο η ΔΕΘ, αλλά χωρίς πολιτικές ομιλίες και το 17,4% τη θέλουν επίσης στην "καρδιά" της πόλης, αλλά χωρίς πολιτικές συγκεντρώσεις και πορείες.