Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Γεωργίτσης

Ο «Θωρ» στις ειδικές διαδρομές του ουρανού

Πέθανε χθες μια από τις πλέον ευγενικές και γνώριμες φυσιογνωμίες των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Πρόκειται για τον Μίμη Γεωργίτση, γνωστό συνοδηγό με το ψευδώνυμο «Θωρ» (θεού του πολέμου και των κεραυνών), που έφυγε πλήρης ημερών για τις ειδικές διαδρομές του ουρανού, όπου εδώ και χρόνια βρίσκεται ο οδηγός του, ο πασίγνωστος Τζώνης Πεζμαζόγλου.

Ο "Θώρ" γεννήθηκε το 1932 και ξεκίνησε στους αγώνες το 1956, συνοδηγώντας για πολλούς γνωστούς οδηγούς της εποχής, όπως ο Αλέκος Βασιλειάδης, ο Γιάννης – Λαίλαψ – Ψύχας και φυσικά ο Τζώνης Πεσμαζόγλου, με τον οποίο αποτέλεσαν πασίγνωστο δίδυμο για 11 χρόνια (1967-1978).

Εργαζόμενος σαν μηχανικός στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, είχε πάντα χρόνο για τους αγώνες, την ΕΛΠΑ (της οποίας υπήρξε και γενικός διευθυντής επί σειρά ετών), το διάβασμα και την μελέτη αρχείων (ήταν κινητή εγκυκλοπαίδεια αγώνων), αλλά και τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ) του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

«Κολλητός» του διευθυντή της ΕΘ.Ε.Α. Κώστα Γλωσσώτη και πάντα προσκείμενος στον ισχυρό άνδρα της ΕΛΠΑ Αλέξανδρο Δαρδούφα, ήταν πάντα χαμογελαστός, ευγενής, προσιτός, αλλά και παθιασμένος με τις απόψεις του, ενώ ταυτόχρονα ήταν αγαπητός και είχε άριστες σχέσεις με όλους τους αγωνιζόμενους.

Τα τελευταία χρόνια, είχε βαλθεί (έτσι έλεγε τουλάχιστον) να συγγράψει την ιστορία των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, κάτι που όμως δεν ξέρουμε αν υλοποίησε.

Η κηδεία του αξέχαστου ΚΥΡΙΟΥ Μίμη Γεωργίτση, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου στην οδό Αναπαύσεως.

Νίκος Τσάδαρης