Κάθειρξη 42 ετών στον «βιαστή της Δάφνης»

Κάθειρξη 42 ετών στον «βιαστή της Δάφνης»

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον 53χρονο κανένα ελαφρυντικό

Ο επίλογος της συγκλονιστικής ιστορίας της 22χρονης φοιτήτριας που έζησε τον τρόμο πέρυσι τον Μάιο στα χέρια του αποκαλούμενου «βιαστή της Δάφνης» έγραψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο κάθειρξη 42 ετών.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον 53χρονο κανένα ελαφρυντικό κρίνοντας τον ένοχος για αρπαγή με σκοπό να εξαναγκάσει την παρούσα σε πράξη ή ανοχή για την οποία δεν είχε υποχρέωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος επέλεξε και σήμερα να μην μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται για να καθίσει στο εδώλιο σε μια δίκη η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της οικογένειας της 22χρονης, λόγω της φύσης των αδικημάτων.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία σε μια αγόρευση καταπέλτη χαρακτήρισε τον 52χρονο «διεστραμμένο και σατανικό» απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του πως η νεαρή κοπέλα βρέθηκε κοντά του, στο ημιυπόγειο διαμέρισμα – κολαστήριο της Δάφνης, με τη συναίνεση της. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός για να ενισχύσει τη θέση της υπογράμμισε πως στην περίπτωση που είχε βάση ο ισχυρισμός του δεν θα χρειαζόταν να την ναρκώσει, να την φιμώσει και να την δέσει… «Δίνει μάχη για την υγεία της και θα πρέπει να φύγει από εδώ δικαιωμένη και να προχωρήσει τη ζωή της» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας αναφερόμενη στην 22χρονη η οποία στην κατάθεση της είχε περιγράψει τα φρικτά βασανιστήρια και την άγρια σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε.

Η 22χρονη περιγράφοντας τις μοιραίες ώρες που έζησε φέρεται να υποστήριξε πως αιφνιδιάστηκε όταν δέχθηκε επίθεση και αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε για να ξεφύγει από τα χέρια του 53χρονου για τον οποίο εργαζόταν χωρίς, τελικά, να τα καταφέρει. Φέρεται να είπε στους δικαστές πως εκείνος παρά το βάρος του και τα προβλήματα όρασης, που όπως ισχυρίζεται αντιμετωπίζει, έτρεξε και την έπιασε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει την κοπέλα όταν οι γονείς της, ειδοποίησαν την Αστυνομία για την εξαφάνισή της. Μόλις, μπήκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου στη Δάφνη, βρήκαν την 22χρονη σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη.