Ιδιοκτήτης του αυθαίρετου beach Bar στην Ανάβυσο: Μου ζήτησαν μίζα

Ιδιοκτήτης του αυθαίρετου beach Bar στην Ανάβυσο: Μου ζήτησαν μίζα

Yπόνοιες ότι και άλλοι ιδιοκτήτες παρόμοιων κτισμάτων της περιοχής έχουν δεχθεί εκβιασμούς.

Δεκάδες τουρίστες που παραθέριζαν σε ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο είδαν σήμερα το πρωί μπουλντόζες να γκρεμίζουν το αυθαίρετο beach bar του ξενοδοχείου, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της διαδικασίας αποκατάστασης της οικοδομικής νομιμότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το beach bar του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στο 47ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου, εκκρεμούσε επί 20 και πλέον χρόνια τελεσίδικο πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο η καταγγελία του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ότι κρατικός υπάλληλος του ζήτησε «μίζα» για να μη γίνει η κατεδάφιση.

Όπως ανέφερε στον Alpha ο ιδιοκτήτης, ο εν λόγω υπάλληλος του ζήτησε το 10% του προστίμου που είχε επιβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, και μάλιστα «θρασύτατα, με τρόπο επαγγελματικό».

«Ήρθε εδώ, στο τραπέζι που καθόμασταν, πήρε χαρτί και στιλό και έγραψε τα πάντα», υποστήριξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έδωσε τα χρήματα και για το λόγο αυτό έγινε η κατεδάφιση.

Το ύψος του προστίμου, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν στα 500.000 ευρώ, που μειώθηκαν στη συνέχεια από το δικαστήριο σε 380.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου άφησε επίσης υπόνοιες ότι και άλλοι ιδιοκτήτες παρόμοιων κτισμάτων της περιοχής έχουν δεχθεί εκβιασμούς.