«Απόβαση» Ρώσων ναυτών στον Πόρο

«Απόβαση» Ρώσων ναυτών στον Πόρο

Δείτε την ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας

Σε μια περίοδο που οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι στην καλύτερή τους φάση στον Πόρο γιορτάζεται η επέτειος των 190 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας. Ο Πρέσβης της Ρωσίας Μάσλοβ και ο Δήμαρχος του Πόρου κατέθεσαν στεφάνια στην κατοικία του πρώτου ηγέτη της ανεξάρτητης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Μήνυμα για τη σημερινή επέτειο έστειλε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ρωσικά θέματα Δημήτρης Βελάνης: «Οι διπλωματικές σχέσεις των χωρών μας συμπλήρωσαν 190 χρόνια! και πέρασαν από "χίλια κύματα"! Όμως οι λαοί μας ήταν πάντα φίλοι λαοί και είχαν μέσα στις ψυχές τους την "αδελφότητα". Το απέδειξαν στην επανάσταση του ‘21, το απέδειξαν το 1941, το αποδεικνύουν και κάθε μέρα και κανείς δεν θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία φιλίας και συνεργασίας των λαών μας. Οι "Διπλωμάτες" όλων των επιπέδων της πολιτικής θα πρέπει πάντα να υπηρετούν αυτή την αλήθεια! Συγχαρητήρια σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Δημ. Βελάνης, Σύμβουλος Π/Θ».

Μάλιστα, για να τιμήσει η Ρωσία την 190ή επέτειο της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων, έχει ελλιμενιστεί από χθες στον Πόρο η καινούργια φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν» του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας.

Απόσπασμα ρώσων ναυτών αποβιβάστηκε στο νησί και κατέθεσε με την σειρά του στεφάνι μιας και στο νησί επί χρόνια λειτούργησε ναύσταθμος του ρωσικού ναυτικού.

Το γεγονός έκανε γνωστό και η ρωσική πρεσβεία με ανάρτησή της στο twitter.