Ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «συντρόφου» της ΛΑΕ

Ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «συντρόφου» της ΛΑΕ

«Μία μικρή νίκη του κινήματος, χάρη στις αντιδράσεις μας, χάρη στην κατακραυγή» δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης

«Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης Πρωθυπουργός που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα. Λέει ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κι εδώ σήμερα είχαμε δύο πρώτες κατοικίες ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, που πήγαν να τις βγάλουν στο σφυρί», τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, στην οδό Θεμιστοκλέους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ η συμβολαιογράφος «κάτω από την πίεση της κινητοποίησης» ανέστειλε δύο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταξύ των οποίων και ενός «πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική» και «του οποίου η οικία είναι και το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο».

Όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, «χάρη στο κίνημα, χάρη στις αντιδράσεις μας, χάρη στην κατακραυγή, αυτοί οι δύο πλειστηριασμοί, όλως τυχαίως, στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο και ιδιαίτερα ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του συντρόφου μας, που έχει δύο παιδιά τα οποία σπουδάζουν, αναβλήθηκε προσωρινά έστω -επιτυχία κι αυτό- διότι κηρύχτηκε άγονος [...] διότι δεν υπήρξε προσφορά από ιδιώτη και δεν ήρθε και η τράπεζα να το εξαγοράσει».

«Αυτό το θεωρούμε επιτυχία. Το καταγράφουμε ως μία μικρή νίκη του κινήματος. Τέτοιες νίκες έχουμε σημειώσει πολλές και σημειώνουμε κάθε εβδομάδα. Κι ελπίζουμε με τις δράσεις μας, με τις αντιδράσεις της κοινωνίας, να μπορέσουμε να ματαιώσουμε πλήρως και οριστικά αυτούς τους άδικους πλειστηριασμούς», τόνισε καταλήγοντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.