Καρέ καρέ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Νέα ντοκουμέντα

Καρέ καρέ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Νέα ντοκουμέντα

Τα στοιχεία αφορούν στη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το μοιραίο βράδυ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχονται στο φως νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το μοιραίο βράδυ που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό ράπερ. Πρόκειται για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, στο οποίο η οικογένεια Φύσσα είχε αναθέσει τη διερεύνηση των όσων συνέβησαν τη νύχτα του Σεπτεμβρίου του 2013.

Τα στοιχεία τα οποία αφορούν στη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το μοιραίο βράδυ, παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά στο δικαστήριο Κορυδαλλού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Ειδικότερα, βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68 καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τη στιγμή που ο Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος, ο Παύλος Φύσσας ήταν περικυκλωμένος από 3-4 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει ότι, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, έκαναν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, όπως αναφέρει η Eurokinissi, στη σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες, και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος, Γεώργιος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία φέρεται να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα του Πυρήνα Νίκαιας . Στην σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες δράσης δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες, και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...