Πώς και πότε θα καθοριστεί τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία

Πώς και πότε θα καθοριστεί τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία

Τι θα γίνει με όσους γονείς προβληματίζονται για το πρώτο κουδούνι στις 9.00

Με ανακοινώσεις αλλά και προβληματισμό για το τι ώρα θα αρχίζουν τα σχολεία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σήμερα, πρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το καλοκαίρι, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει αλλαγές στην ώρα έναρξης των μαθημάτων και συγκεκριμένα να ξεκινούν στις 9 π.μ. αντί για τις 8.15 π.μ.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, που παρέστη στον αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων και στη συνέχεια στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων μίλησε για την αλλαγή της ώρας στο πρώτο κουδούνι.

Μιλώντας στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ είπε πως «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», η ώρα που θα ξεκινούν τα μαθήματα θα μετατεθεί στις 9 π.μ. Η απόφαση δεν είναι οριστική και, σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο θα εφαρμοστεί, εφόσον αποφασιστεί, από το 2019.

«Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά» πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου  ενώ προανήγγειλε πως το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα προκειμένου να εξεταστεί το μέτρο της αλλαγής ώρας έναρξης των μαθημάτων.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός έχει προκαλέσει ανησυχία σε αρκετούς γονείς που μόλις αφήνουν τα παιδιά τους φεύγουν για τη δουλειά τους. Ο κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως «για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς». Ενώ διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.