Πετροπόλεμος και χημικά στον Λευκό Πύργο

Πετροπόλεμος και χημικά στον Λευκό Πύργο

Επεισόδια και προσαγωγές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Καταγγελία για διαδηλωτή που απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν το βράδυ τα επεισόδια, που ξέσπασαν το απόγευμα στην περιοχή γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Παράλληλα προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα, και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο.

Στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - από την Αστυνομία έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, απείλησε με όπλο συναδέλφους του, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά από ώρες ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε ειρηνικά το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ ομάδα διαδηλωτών παραμένει κοντά στο ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου.