Τούς μίσθωσε διαμερίσματα τα οποία δεν του ανήκαν

Τούς μίσθωσε διαμερίσματα τα οποία δεν του ανήκαν

Δύο φοιτητές από τη Ρόδο έπεσαν θύματα απατεώνα με τα ενοίκια

Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων αδίστακτου απατεώνα, με «αγγελικό πρόσωπο», συγκαταλέγονται δύο Ροδίτες, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο ένας, στο Τμήμα Διοίκησης και ο δεύτερος στο Οικονομικό.

Ο απατεώνας εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους για την εύρεση φοιτητικής στέγης τούς μίσθωσε δύο διαμερίσματα τα οποία δεν του ανήκαν σύμφωνα με την dimokratiki.gr.

Για την απάτη ενημερώθηκαν ήδη επιτελείς της Ασφάλειας Πειραιώς, ενώπιον των οποίων οι φοιτητές παρέδωσαν τα κλειδιά των σπιτιών, που νόμιζαν ότι είχαν μισθώσει και αναγνώρισαν από φωτογραφίες τον σεσημασμένο δράστη.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Χαραλάμπους, ο οποίος αναμένεται να προσφύγει ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την κοινή γνώμη.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 60χρονου στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Φέρεται να «ενοικίαζε» στη Θεσσαλονίκη διαμερίσματα που δεν του ανήκαν και έπαιρνε προκατοβολές ενοικίων!

Η Ασφάλεια Πειραιώς αναζητά τα ίχνη του 60χρονου δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ημεδαπούς με αφορμή την επιθυμία τους να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα κοντά στην οδό Τζαβέλλα.

Η δράση του «απατεώνα των ενοικίων» είναι γνωστή εδώ και καιρό αλλά οι υποψήφιοι «πελάτες» του δεν ήταν υποψιασμένοι και του έδωσαν στο χέρι 460 ευρώ… τα οποία φυσικά και έγιναν καπνός!

Ο 60χρονος από το Δεκέμβριο του 2013 έχει βάλει σε εφαρμογή το «πονηρό» σχέδιό του!

Εντοπίζει από αγγελίες διαμερίσματα προς μίσθωση και στη συνέχεια, αφού εμφανίζεται στους εκμισθωτές ως υποψήφιος μισθωτής – επικαλούμενος πολλές φορές ότι δήθεν είναι δικαστικός λειτουργός – χωρίς να καταβάλει κάποια προκαταβολή, τους έπαιρνε τα κλειδιά!

Έπειτα, εντόπιζε υποψήφιους μισθωτές, στους οποίους παρουσιάζονταν ως δήθεν ιδιοκτήτης -εκμισθωτής των διαμερισμάτων και αφού τους έπαιρνε διάφορα ποσά ως προκαταβολή μισθωμάτων, εξαφανιζόταν…

Μια 74χρονη γυναίκα από τις Σέρρες αποκαλύφθηκε ότι είχε πέσει θύμα του πανούργου απατεώνα, που την έπεισε να του παραδώσει τα κλειδιά ενός υπό ενοικίαση διαμερίσματός της στην Αθήνα. Παριστάνοντας τον ιδιοκτήτη ο δράστης, εξαπάτησε έναν 64χρονο υποψήφιο ενοικιαστή και του απέσπασε 400 ευρώ!

Ο κατηγορούμενος, που έχει γεννηθεί στο Κονγκό, με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε από το Δεκέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο φέτος έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας από τα οποία είχε αποσπάσει 2.510 ευρώ.

Απάτες, όμως, έκανε από παλιά και σε βάρος του εκκρεμεί μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών

Παρακαλούμε περιμένετε ...