Στον ανακριτή η καταγγελλόμενη κλοπή «μαμούθ» από τραπεζικές θυρίδες

Στον ανακριτή η καταγγελλόμενη κλοπή «μαμούθ» από τραπεζικές θυρίδες

Η υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 2,7 εκατ. ευρώ αφορά πέντε συνταξιούχους πλέον τραπεζικούς υπαλλήλους

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κληθούν σε απολογία από την ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης, οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην καταγγελλόμενη υπόθεση κλοπής πολύτιμων αντικειμένων αξίας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, από θυρίδες κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της πόλης.

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται εκ νέου στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας, η οποία εισηγήθηκε τους προηγούμενες μήνες να τη θέσει στο αρχείο, κρίνοντας ότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, αλλά -σύμφωνα με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής- ο εισαγγελέας εφετών είχε αντίθετη άποψη και τη διαφωνία αυτή ήρθε να λύσει το Συμβούλιο Εφετών, που αποφάσισε να διεξαχθεί συμπληρωματική ανάκριση. Σήμερα, ιδιοκτήτες των θυρίδων που κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την αφαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους, επισκέφθηκαν την ανακρίτρια και κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα, υπέβαλαν διάφορα αιτήματα, όπως να διενεργηθεί νέα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη, υπό το βάρος νέων δεδομένων -που όπως ισχυρίζονται- βγήκαν στην επιφάνεια. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πέντε υπαλλήλους, συνταξιούχους πλέον, οι οποίοι κατά το παρελθόν ασκούσαν καθήκοντα συνδεόμενα με τη φύλαξη των θυρίδων και εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση.