Χωρίς πλοία και αύριο Τρίτη – Νέα απεργία της ΠΝΟ

Χωρίς πλοία και αύριο Τρίτη – Νέα απεργία της ΠΝΟ

Νέα 24ωρη προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα πλοία

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για αύριο Τρίτη 4/9, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η ένωση των ακτοπλόων επανήλθε με νέα πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ που ζητά αύξηση 5%.

Έτσι δεμένα θα παραμείνουν για αύριο δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180 χιλιάδες άτομα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Δεν φταίμε εμείς. Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά».

«Η απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί και εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας, επιβεβαιώνει τη βούληση των Ναυτεργατών να αγωνιστούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που όχι μόνο παραμένουν καθηλωμένοι όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά έχουν διολισθήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα λόγω των μειώσεων και των περικοπών τόσο από τις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και από τα φοροληστρικά μέτρα όλων ως τώρα των κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ.