Τα συλλαλητήρια και οι πορείες εν όψει ΔΕΘ

Τα συλλαλητήρια και οι πορείες εν όψει ΔΕΘ

Ξεκινούν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ - Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη οι παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με το  αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία των συνδικάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, «για να δοθεί απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδότες, στο κεφάλαιο συνολικά ότι ο εμπαιγμός δε θα περάσει, ότι εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και δε θα ανεχτούμε μια ζωή μέσα στην μιζέρια, στην εξαθλίωση, στους πολέμους για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων στην οικονομία».

Παράλληλα, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση την ίδια ώρα, στην Καμάρα.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

α) Αύριο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00, στην αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης στον 7ο όροφο (Αριστοτέλους 32), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

β) Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:30, στην αίθουσα Α. ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ του ΕΚ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32,) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων προσαρμογής». Θα ακολουθήσει σύσκεψη των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

γ) Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:30, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, με θέμα «Αναπτυξιακές προκλήσεις και η αγορά εργασίας», η οποία θα περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για «τις αναπτυξιακές προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» και την «παρουσίαση δεικτών εκτίμησης της κατάστασης και του κλίματος στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα».

Το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της δράσης για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και για το επόμενο διάστημα προγραμματίζει:

1. Συσκέψεις – συγκεντρώσεις – συζητήσεις στους χώρους δουλειάς με την παρουσία στελεχών των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών, των συνδικάτων.

2. Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στις 12 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα παρευρεθούν η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων), η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), το Συντονιστικό των Μπλόκων των Αγροτών. Θα παρουσιάσει στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος ενόψει και της ΔΕΘ, το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και τις διεκδικήσεις για την προστασία των ανέργων και το ρόλο του ΟΑΕΔ,

Ακόμη θα παρουσιάσει λεύκωμα με τους απεργιακούς αγώνες – κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών, των συνδικάτων από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης έως σήμερα 2009 – 2017.

3. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη συλλαλητήριο στις 6.00μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.