Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Προσοχή στη Σαλαμίνα, απόψε θα ψεκάσουμε

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Προσοχή στη Σαλαμίνα, απόψε θα ψεκάσουμε

Κουνουποκτονία για πρόληψη ενάντια στον ιό του Δυτικού Νείλου

Την προσοχή των κατοίκων της Σαλαμίνας εφιστά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενόψει των αποψινών ψεκασμών κουνουποκτονίας εντός του αστικού ιστού, όπου έχουν σημειωθεί περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζει την ανησυχία του για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού από τη χρήση του νέου ψεκαστικού φάρμακου από εδάφους στους οικισμούς Αη Γιώργης και Άνω Βασιλικά, όπου προβλέπεται την ίδια ώρα να βρίσκεται σε εξέλιξη πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Αλέξανδρου.

Συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία, με όχημα ψεκασμών κλειστής καμπίνας, εγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη δημιουργία σταγονιδίων διαμέτρου μέχρι 50μ, θα ξεκινήσει τους ψεκασμούς στις 22:30 στις περιοχές των Άνω Βασιλικών και του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στις παραλίες αυτών.

Σχετική ενημέρωση παρείχε εγκαίρως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των ΠΕ Πειραιώς και Νήσων προς τον Δήμο Σαλαμίνας, τις αρχές και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και για τα παρακάτω μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος:

  • Οι ψεκαζόμενες περιοχές πρέπει να είναι ελεύθερες από ανθρώπους και ζώα και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λπ.). Επίσης, τα κλιματιστικά μηχανήματα θα πρέπει να είναι κλειστά.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.
  • Να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.
  • Το Τμήμα Τροχαίας Πειραιά να διακόψει την κυκλοφορία στους δρόμους κατά τις ώρες εφαρμογής των ψεκασμών.