Άνοιξε ο καταπέλτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Πυκνά σύννεφα καπνού

Άνοιξε ο καταπέλτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Πυκνά σύννεφα καπνού

Έχουν ήδη ξεφορτωθεί κάποια φορτηγά – Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες

Με τη χρήση αφρού και νερού, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και ενώ αυτό βρισκόταν εν πλω με προορισμό τα Χανιά. Έτσι, άνοιξε ο καταπέλτης οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού και έχουν ήδη ξεφορτωθεί κάποια φορτηγά.

Μέσα στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένουν εστίες καπνού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 οχήματα. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρίσκεται στο σημείο, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το πυροσβεστικό σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού. Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Επίσης, πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, ενώ τόνισε ότι το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420. Η εταιρεία ήδη προώθησε κάποιους επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό του και κάποιους άλλους τους φιλοξενεί σε ξενοδοχεία.

Το ευχαριστήριο μήνυμα της ΑΝΕΚ

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους για την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πειραιάς-Χανιά, εκφράζουν, σε ανακοίνωση, η εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

«Απευθύνουμε θερμά ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και στην ομάδα της ΕΜΑΚ, για την άμεση κινητοποίηση και συμβολή τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει,επίσης, τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος με την παρουσία και την επίβλεψή του συνέβαλε στον αποτελεσματικό συντονισμό της επιχείρησης.

Εξάλλου, η εταιρεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πλοία και τα πληρώματα των Βlue Star 1, Knossos Palaceκαι Blue Horizon για τη στήριξη, την αλληλεγγύη και την ταχύτατη ανταπόκρισή τους, αλλά και για τα μικρότερα βοηθητικά πλοία που έσπευσαν να παραπλεύσουν με το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΑΝΕΚ ευχαριστεί, τέλος, θερμά όλους τους επιβάτες για τη συνεργασία, την ψυχραιμία και την κατανόηση που έδειξαν, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος.