Η ειδική άσκηση και η συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στη Σπάρτη

Η ειδική άσκηση και η συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στη Σπάρτη

Το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση της πτώσης του εκπαιδευτικού - Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑ

Νεκρός εντοπίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο επισμηναγός κυβερνήτης Νικόλαος Βασιλείου του εκπαιδευτικού σκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη σήμερα ανάμεσα στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, στις 8:50 πμ και ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του.

Δείτε εδώ εικόνες και βίντεο από το σημείο της πτώσης του σκάφους

Σύμφωνα με το ΓΕΑ οι χειριστές του αεροσκάφους προχώρησαν σε ειδική άσκηση και συγκεκριμένα περιδίνηση.

Όπως όλα δείχνουν εκ του αποτελέσματος, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να βγει, ωστόσο το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν την σορό του άτυχου επισμηναγού. Οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Ποιος ήταν ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου

Ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1979 και καταγόταν από τις Ζαράκες Εύβοιας.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1997. Από το 2001 έως το 2010 υπηρέτησε στην 117ΠΜ/339Μ σε αεροσκάφη F-4 και από το 2010 στην 120ΠΕΑ/363ΜΕΑ.

Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών 8 και 10 χρονών.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, για τον άτυχο πιλότο, με απόφαση του υπ. Άμυνας, Πάνου Καμμένου.