Σήμερα ανακοινώνονται τελικά οι Βάσεις των Πανελληνίων 2018

Σήμερα ανακοινώνονται τελικά οι Βάσεις των Πανελληνίων 2018

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στις 17:30, θα ανακοινωθούν τελικά οι Βάσεις 2018 για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως ενημερώνουν από το υπουργείο Παιδείας, στις 17:30 θα ανοίξει το σύστημα, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί πώς οι βάσεις των πανελληνίων θα ανακοινώνονταν αύριο Τρίτη, αλλά το υπουργείο τελικά φαίνεται πως επισπεύδει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...