Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο για την «Παναγία την Αρουραία»

Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο για την «Παναγία την Αρουραία»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αγανακτισμένος «με την σιωπή της Εκκλησίας» αφόρισε ο ίδιος «το ταλαίπωρο ανθρωπάκι της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας»

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων μπήκε αυτή τη φορά - εκτός από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους ομοφυλόφιλους - ο Δήμος Βερύκιος, λόγω της πρόσφατης ανάρτηση του δημοσιογράφου με την «Παναγία την Αρουραία».

Ο Αμβρόσιος, ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόφασή του να αφορίσει τον Δήμο Βερύκιο, χαρακτηρίζοντάς τον «ταλαίπωρο ανθρωπάκι, που ανήκει στο χώρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας» και «ασεβέστατο υποκείμενο που βεβήλωσε την Εικόνα της Παναγίας και οφείλει να τιμωρηθεί».

Όπως εξηγεί μάλιστα ο Μητροπολίτης με ανάρτηση στο μπλογκ του, «ακόμη και ο κοσμικός τύπος αγανάκτησε με την σιωπή της Εκκλησίας και μας ξεφώνησε!».

Ο Αμβρόσιος σημειώνει πως δεν δέχεται τη δημόσια συγγνώμη του δημοσιογράφου γιατί δεν εξομολογήθηκε και ως εκ τούτου τον αφορίζει.

«Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!» αναφέρει χαρακτηριστικά.