Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ

Διοργανώνει στάσεις εργασίας και πορεία

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενόψει των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό στις 8 Σεπτεμβρίου.

Με συνθήματα «Αδειάζουν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε. Η κυβέρνηση παζαρεύει τα πάντα. Θα σταθούμε εμπόδιο», την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί για τα σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη και από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι για τα υπόλοιπα σωματεία μέλη της στην Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια ημέρα, στις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία «σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ» που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων και στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 6 το απόγευμα.