Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχτηκαν στην Ιθάκη στον πρωθυπουργό

Με αγκαλιές και φιλιά υποδέχτηκαν στην Ιθάκη στον πρωθυπουργό

Πολίτες χαιρετούσαν ενθουσιασμένοι τον Αλ. Τσίπρα, κατά την «μεταμνημονιακή» βόλτα στου στο Βαθύ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κάτοικοι και τουρίστες στην Ιθάκη στον Αλ. Τσίπρα, κατά την πρώτη «μεταμνημονιακή βόλτα» του στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού, από όπου έκανε το συμβολικό διάγγελμά του για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Κάμερες και φωτογραφικές μηχανές κατέγραψαν τον κόσμο να χαιρετά με ενθουσιασμό τον πρωθυπουργό, να τραβούν συνεχώς βίντεο με τα κινητά τους ενώ αρκετοί ηλικιωμένοι κάτοικοι τον αγκάλιαζαν και τον φυλούσαν, ενώ ο ίδιος τους χαμογελούσε συγκαταβατικά, έβγαινε σέλφι και συνομιλούσε για λίγο μαζί τους…

«Γεια σου καπετάνιε, καλά τα πας», του είπε ένας γηραιότερος, με έναν άλλο κάτοικο του νησιού να ζητά από τον πρωθυπουργό «ανάπτυξη και ευημερία». Στα στιγμιότυπα της επίσκεψης και αυτό με έναν νησιώτη οπαδό της ΑΕΚ που έσπευσε να τον ευχαριστήσει, λέγοντας του: «Αλέξη μου έφτιαξες γήπεδο, σε ευχαριστώ!», και τον πρωθυπουργό να τον ρωτά αν το «βλέπει» να παίρνει Champions' League η ομάδα του φέτος.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις του σε αυτή την πρώτη βόλτα ανάμεσα στον κόσμο, για να απαντήσει ότι «είναι οι πρώτοι μεταμνημονιακοί περίπατοι, οπότε είναι ευχάριστοι», αλλά και να υπογραμμίζει: «Αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».