Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης φιλοτέχνησε το κέρινο ομοίωμα του μουσικοσυνθέτη για το μουσείο του στα Κηπιά Παγγαίου

Ένα κέρινο ομοίωμα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τα χέρια του ανοιχτά, όπως όταν διευθύνει την ορχήστρα, πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Παγγαίου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Καβάλας.

Σύμφωνα με τον δημιουργό Θεόδωρο Κοκκινίδη, χρειάστηκαν 6 μήνες, για να δημιουργηθεί η κέρινη φιγούρα του, μελετώντας συνεχώς βίντεο με συνεντεύξεις του ιδίου, προσπαθώντας να προσεγγίσει το πνεύμα πέρα απ’ την όψη. «Παρατηρούσα την κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση, στις εκφράσεις και ταυτόχρονα γινόταν το πλάσιμο των υλικών, η τιθάσευσή τους, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούσα» είπε ο γλύπτης στην ΕΡΤ.

Όσο για την επιλογή του προσώπου για μία θέση στο Μουσείο, ο κ. Κοκκινίδης είπε, ότι «τιμώ τον Μίκη για την τεράστια πολιτιστική αξία του έργου του. Γιατί μέσα από την μουσική του, εμφύσησε στις καρδιές του λαού αγάπη για τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Σεφέρη και πόσους ακόμη κορυφαίους ποιητές. Γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες. Γιατί αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο αυτού του τόπου. Για το αγωνιστικό και πάντα νεανικό του πνεύμα. Τιμώ τον Μίκη γιατί είναι ένας υπερήφανος Έλληνας».