Κατεδαφίστηκαν τα πρώτα «κόκκινα» σπίτια στο Μάτι

Κατεδαφίστηκαν τα πρώτα «κόκκινα» σπίτια στο Μάτι

Συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντου

Ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης των «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι, μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων πυρόπληκτων για το επίδομα μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 4.090. 

Σήμερα, μπουλντόζες γκρέμισαν τα τέσσερα πρώτα σπίτια που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και κρίθηκαν ακατάλληλα να κατοικηθούν και για αυτό έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Επίσης, μέλη συνεργείων με ειδικές στολές κάνουν αποψίλωση και απομακρύνουν καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντου, από τα κατεστραμμένα κτίρια στο Μάτι - μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας- και  τα επικίνδυνα υλικά θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.