Καταγγελίες για βία εναντίον επιβάτη σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Καταγγελίες για βία εναντίον επιβάτη σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Ο Οργανισμός ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, στο οποίο εμπλέκονται υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης

Έρευνα για περιστατικό άσκησης βίας από υπαλλήλους εταιρίας φύλαξης σε βάρος επιβάτη αστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δημοσιοποίηση βίντεο, ξεκίνησε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τονίζεται η αντίθεση του Οργανισμού σε τέτοιου είδους συμπεριφορές «παρόμοιες με αυτές που είχαν αμαυρώσει στο παρελθόν την εικόνα του Ο.Α.Σ.Θ. και οι οποίες δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με τη φιλοσοφία της σημερινής διοίκησης».

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι «από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται προκύπτει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν άστεγος και "δεν αναζητούσε καταφύγιο στο λεωφορείο για να προφυλαχθεί από τη ζέστη», όπως δημοσιεύτηκε.

Μάλιστα «φέρεται να δημιούργησε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του σε επιβάτες λεωφορείου άλλης γραμμής, περιστατικό για το οποίο τελικά επιλήφθηκαν οι αστυνομικές αρχές».

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ διαβεβαιώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη συμφιλίωση αλλά και την απρόσκοπτη συνεργασία του επιβατικού κοινού με τους υπαλλήλους του Οργανισμού. Στη Θεσσαλονίκη αρμόζει ένα άλλο επίπεδο πολιτισμού και η σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βαδίζει σταθερά και αταλάντευτα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.