«Τεράστια» πυρκαγιά στην Εύβοια, κατευθύνεται στα Ψαχνά

«Τεράστια» πυρκαγιά στην Εύβοια, κατευθύνεται στα Ψαχνά

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια - Εκκενώθηκαν χωριά

Φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της πυκνής καύσιμης ύλης, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά. Επίσης, κινδύνεψαν τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, για τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν.

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Τεράστιο το μέτωπο, κατευθύνεται προς τα Ψαχνά

«Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε πλέον μέσα σε πευκόφυτή περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, υποστηρίζει.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερης περιοχής και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της.

Συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια. Επίσης επιχειρούν 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ).

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Σύμφωνα με το evianews.com, oι καπνοί έχουν καλύψει τα Πολιτικά ενώ φαίνονται με γυμνό μάτι και από τη Χαλκίδα.