Κλέφτες «ρήμαξαν» επιχειρήσεις και ξενοδοχεία στην Κρήτη

Κλέφτες «ρήμαξαν» επιχειρήσεις και ξενοδοχεία στην Κρήτη

Δύο αλλοδαποί διέπραξαν μέσα σε ενάμιση μήνα 15 κλοπές

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται δύο αλλοδαποί, που μέσα σε ενάμιση μήνα είχαν διαπράξει 15 κλοπές σε σπίτια, επιχειρήσεις και δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη την Κρήτη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, οι δύο δράστες ηλικίας 43 και 36 χρόνων, διέπραξαν από τις 27 Ιουνίου 9 κλοπές σε περιοχές του Νομού Χανίων, 6 κλοπές στο Ρέθυμνο και μία απόπειρα κλοπής στον Άγιο Νικόλαο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.390 ευρώ και 20 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 21.478 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αστυνομικοί που τους αναζήτησαν, τους εντόπισαν την ώρα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σε δρόμο των Χανίων.

Οι δύο δράστες μόλις τους αντιλήφθηκαν επιχείρησαν να φύγουν με τους αστυνομικούς να τους ακινητοποιούν και να τους συλλαμβάνουν. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο και στην κοινή τους οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.