Ελεύθερος 27χρονος που απειλούσε τους γονείς του με καραμπίνα

Ελεύθερος 27χρονος που απειλούσε τους γονείς του με καραμπίνα

Συνελήφθη αφού αποκοιμήθηκε και οι γονείς του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη επειδή απειλούσε τους γονείς του με την χρήση κυνηγετικής καραμπίνας και μπαλτά, όπως μεταδίδη η dimokratiki.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 4 Αυγούστου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκαν από τον 54χρονο πατέρα του κατηγορουμένου, ότι ο τελευταίος εντός της οικίας τους σε απομακρυσμένο από τον οικισμό σημείο των Φανών, επιτέθηκε απρόκλητα στον ίδιο και την μητέρα του, αφαίρεσε την κυνηγετική καραμπίνα του και τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει, προειδοποιώντας τους μάλιστα, ότι αν καλούσαν την αστυνομία, θα τους πυροβολούσε και μετά θα αυτοκτονούσε, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή.

Ο 27χρονος που ακολουθεί πρόγραμμα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις αστυνομικών και το πρωί της 5ης Αυγούστου αφού διαπίστωσαν, ότι είχε αποκοιμηθεί, εισήλθαν αιφνιδιαστικά στο δωμάτιό του, τον ακινητοποίησαν, ενώ δίπλα του είχε έναν μπαλτά, σε μικρή δε απόσταση βρισκόταν και η καραμπίνα του πατέρα του. Στη συνέχεια σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο δωμάτιο του κατηγορουμένου ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκατοστών, τέσσερα μισά ναρκωτικά δισκία τύπου XANAX και ένα μεταλλικό κουτί με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,07 γραμμαρίων.

Στον περιβάλλοντα χώρο και συγκεκριμένα πίσω από την οικία ο κατηγορούμενος είχε φυτέψει και καλλιεργούσε έξι δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους έως 1,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Απολογούμενος κατέθεσε ότι είναι τοξικομανής εξαρτημένος περίπου 10 χρόνια. Υποστήριξε ότι έφθασε στο έσχατο σημείο ψυχικής και σωματικής εξάρτησης, που πολλές φορές επιχείρησε να διακόψει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά απέτυχε, διότι καταλαμβάνεται από το στερητικό σύνδρομο με έντονα ψυχικά συμπτώματα εξάρτησης. Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι καλλιεργούσε την κάνναβη για ιδίαν χρήση και τόνισε, ότι δεν συντρέχει κίνδυνος φυγής του, αφού είναι μόνιμος κάτοικος Φανών.