Διάβημα στον πρωθυπουργό των δημάρχων Σαντορίνης και Μυκόνου

Διάβημα στον πρωθυπουργό των δημάρχων Σαντορίνης και Μυκόνου

Ζητούν την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα νησιά τους επισημαίνοντας την αύξηση της εγκληματικότητας

Οι Δήμαρχοι Σαντορίνης και Μυκόνου, κ.κ. Ζώρζος κα Κουκάς αντιστοίχως, ανέλαβαν πρωτοβουλία και απέστειλαν κατεπείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας στα δύο νησιά εν μέσω τουριστικής περιόδου και των συνεπειών αυτής.

Οι δήμαρχοι των δύο κοσμοπολίτικων νησιών απευθύνονται προς τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά, δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου εδώ και χρόνια, ιδίως δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και ο πληθυσμός των νησιών υπερδεκαπλασιάζεται. Επισημαίνουν δε, ότι με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας και οργανωμένου εγκλήματος στα δύο νησιά, κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη σημαντικής ενίσχυσης της υφιστάμενης δύναμης των σωμάτων ασφαλείας.

Στην επιστολή των δυο δημάρχων προς τον Πρωθυπουργό, γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στα συνήθη κρούσματα παραβατικότητας, όσο και στα αίτια που συνδράμουν στην αύξησή τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...