Οικονομική βοήθεια από τη Ν. Κορέα για τους πυρόπληκτους

Οικονομική βοήθεια από τη Ν. Κορέα για τους πυρόπληκτους

Εξέφρασε τη συμπόνοια και τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της πυρκαγιάς

Το ποσό των 300.000 δολαρίων προσφέρει στη χώρα μας η Νότια Κορέα για τη στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Αττική. Η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει για ακόμη μια φορά τη θλίψη και τη συμπόνια της προς τις οικογένειες των θυμάτων και προσδοκά, όπως αναφέρει, ότι η συνεισφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης της Κορέας να επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και να συμβάλει στην ανακούφιση και την αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Ιουλίου προσωπικό της νοτιοκορεατικής πρεσβείας μαζί με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τσόνμπουκ της Σεούλ που βρίσκονταν στη χώρα μας για επίσκεψη, συμμετείχαν στην υπερπροσπάθεια των εθελοντών στο συντονιστικό κέντρο του Δήμου Μαραθώνα κι ευχήθηκαν «το μήνυμα νίκης του ιστορικού Μαραθώνα να αναγεννηθεί και να γίνει μήνυμα ελπίδας στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα».

Από την πλευρά της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ευχαρίστησε τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση για την κίνησή της αυτή, επισημαίνοντας πως «δείχνει έμπρακτα τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του κορεατικού λαού προς τον ελληνικό λαό».