Τροπολογία για τους διακριθέντες αθλητές – Τι προβλέπει

Τροπολογία για τους διακριθέντες αθλητές – Τι προβλέπει

Κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τροπολογία που αφορά τους διακριθέντες αθλητές κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βάσει της τροπολογίας, οι αθλητές που σημείωσαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση τα έτη 2012-2016 και στους προπονητές αυτών, παρέχεται οικονομική επιβράβευση, εφόσον υπέβαλαν τη σχετική αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

Επίσης, ορίζεται ότι οι αθλητές που πέτυχαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση, πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, με σωματείο στερούμενο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών που τηρείται στη ΓΓΑ και εισαγωγής σε ΑΕΙ.

Η θεμελίωση του δικαιώματος αυτού, τελεί υπό τους όρους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: α) ότι το σωματείο κατά το χρόνο επίτευξης της διάκρισης ήταν μέλος της αντίστοιχης εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας και είχε αιτηθεί τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης πριν τον τελικό αγώνα της αθλητικής διοργάνωσης κατά την οποία σημειώθηκε η διάκριση και β) ότι το σωματείο έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.