Φεύγει ο μετροπόντικας από την Θεσσαλονίκη – Τελείωσε το έργο

Φεύγει ο μετροπόντικας από την Θεσσαλονίκη – Τελείωσε το έργο

Ολοκληρώθηκε το 100% της διάνοιξης των σηράγγων

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου η διάνοιξη του συνόλου των σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό.

Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου» ολοκληρώνοντας έτσι το 100% των σηράγγων, ενώ κατασκευάστηκε το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης. Καθώς η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί, από σήμερα ξεκινά και η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λ. Βασ. Όλγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης» και συμπλήρωσε ότι «η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου». όπως είπε «η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά -λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων- του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων».