Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη πυρκαγιά, 8 αγνοούμενοι -Σε εξέλιξη οι εργαστηριακές έρευνες

Στους 80 οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη πυρκαγιά, 8 αγνοούμενοι -Σε εξέλιξη οι εργαστηριακές έρευνες

Η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πύρινου ολέθρου

Τους 80 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην τελευταία της ενημέρωση, προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί 76 σοροί. Σε αυτούς, προστίθενται τέσσερα άτομα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι οκτώ με βάση την υποβολή δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα.

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το έκτακτο βοήθημα

Εν τω μεταξύ, άρχισε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το έκτακτο βοήθημα στους πυρόπληκτους. «Η μάχη που δίνουμε τώρα είναι για να δοθούν γρήγορα τα χρήματα στους λογαριασμούς των πολιτών, κατευθείαν. Να είμαστε δίπλα τους, στο πλευρό τους, μετά από αυτή την καταστροφή» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, που επισκέφθηκε σήμερα το Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας- Πικερμίου για να δει πώς εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Υπενθυμίζεται πως το έκτακτο βοήθημα είναι 5.000 για τους πολίτες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. «Μέχρι στιγμής οι διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί εξυπηρετούν τον κόσμο χωρίς να ταλαιπωρείται. Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία με ελάχιστη γραφειοκρατία, σχεδόν μηδενική» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.