Ισχυρά καιρικά φαινόμενα και σήμερα – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα και σήμερα – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Τεράστια τα προβλήματα και οι ζημιές που άφησε πίσω η χθεσινή νεροποντή στην Αττική

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες προβλέπει και για σήμερα Δευτέρα, η ΕΜΥ, στην Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, που είναι σε ισχύ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και από το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες.

Τεράστια προβλήματα και ζημιές προκλήθηκαν χθες σε όλο το Λεκανοπέδιο από την ισχυρή νεροποντή.

Τις 300 ξεπέρασαν οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική για άμεση επέμβαση και βοήθεια από τις πλημμύρες που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

«Μην μετακινήστε» προειδοποιούν οι αρχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινηθούν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί υπάρχει κίνδυνος από τα νερά, που παραμένουν στους δρόμους.

Οδηγίες: Πώς να προστατευτείτε από τις πλημμύρες

Όπως επεσήμανε η ΓΓΠΠ σε ανακοίνωσή της, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και το δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Σωτηρία

Από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τα βόρεια προάστια της Αττικής, πλημμύρισε και το νοσοκομείο «Σωτηρία» επί της οδού Μεσογείων.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική είναι και αυτή για απάντληση υδάτων από το νοσοκομείο.

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα του Forecast Greece στο Facebook απεικονίζει τον προαύλιο χώρο του «Σωτηρία», με τους ανθρώπους να είναι κυριολεκτικά μέχρι το λαιμό μέσα στο νερό και να κολυμπούν προσπαθώντας να διαφύγουν.

Πλημμύρισαν δρόμοι και το νερό παρέσυρε οχήματα. Απίστευτες εικόνες από τον κεντρικό δρόμο δίπλα στον σταθμό του Περισσού που – όπως δείχνει το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook - πλημμύρισε και το νερό παρασύρει αυτοκίνητα.

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική

Συγκεκριμένα, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω προβλημάτων από τη νεροποντή.